Polozelené, oolongy
Nejprodávanější
Výpis produktů
Polozelený čaj s jemnou ovocnou chutí Formosa Four Season Oolong
Taiwanský polofermentovaný čaj Formosa Nai Xiang, známý jako mléčný oolong, 50 g
Polozelený čaj s plnou květinovou chutí a příjemnou vůní Formosa Jade Oolong
Polozelený čaj z ostrova Tchaj-wan Formosa Shui Hsien Oolong
Polozelený čaj s příjemnou květinovou chutí Formosa Osmanthus Oolong
Taiwanský polozelený čaj Oolong ochucený přírodní jahodovou esencí, lehce sladký, 75 g
Taiwanský polozelený čaj Gui Fei Oolong, sladce ovocné chuti, hmotnost 75 g
Tyto čaje prochází částečnou oxidací. Její stupeň dosahuje 8-80%. Oolongy můžeme rozdělit do 3 základních kategorií: Zelené-u těchto proběhla oxidace nejméně (cca 30%), Černé - tyto jsou oxidování až z 80% a Ochucené. Nálev má světle žlutozelenou barvu, která přechází až do oranžové barvy. Existuje celá škála polozelených čajů, které se značně od sebe liší. Různorodost chuťových niancí je způsobena odlišnostmi v pěstování a způsobu zpracování. Mohou převládat ovocné vůně s medovým nádechem, květinovým aroma či naopak hutné až pražené tóny.
