Zhong porcelánový modrobílý květiny

Kód: 10037700
165 Kč
Skladem (> 5 ks)
Modrobílý porcelánový zhong pro pití čaje, ručně malované květinové motivy

Detailní informace

Detailní popis produktu

Porcelánový zhong s ručně malovaným květinovým motivem je určen pro stylovou přípravu zeleného čaje a jeho lepší vychutnání. Čajová miska se směrem ode dna rozšiřuje, což způsobuje rychlejší chladnutí vody a to je pro přípravu zelených čajů žádoucí. Příprava zeleného čaje vyžaduje zalití chladnější vodou, aby se chuť čaje uvolnila během prvních třech minut louhování. Čajová miska stojí na podšálku, který zabraňuje popálení či opaření v případě neopatrné manipulace se zhongem, poklička zabraňuje ztrátě čajového aroma a zároveň nahrazuje klasické sítko. Nepatrným posunutím pokličky na zhongu vznikne otvor, skrz který lze čaj ze zhongu jednoduše scedit nebo pohodlně vypít přímo ze zhongu. Množství nálevů, které lze v zhongu připravit závisí na druhu čaje.
Příprava čaje v zhongu:
1.- Do zhongu nasypeme přiměřené množství čajových lístků (cca jednu čajovou lžičku).
2.- čaj přelijeme horkou vodou (pro zelený čaj 70 - 85 °C), hned vzápětí poodsuneme pokličku a opatrně scedíme tak, aby neunikaly čajové lístky. Tímto postupem dosáhneme zvláčnění čajových lístků.
3. - čaj přelijeme vodou, která má již louhovací teplotu (dle druhu čaje). Vodu lijeme po stěnách zhongu, aby se čajové lístky v zhongu začaly vířit. Tímto způsobem docílíme potřebného uvolnění čajových silic a zabarvení nálevu.
4. - během louhování můžeme pokličku nadzvednout a hranou pokličky čajové lístky promíchat.
5. - vylouhovaný čaj scedíme do čajového šálku nebo vychutnáváme přímo ze zhongu.

Způsob držení zhongu: Čajová miska zůstává po celou dobu přípravy čaje na podšálku. Misku s podšálkem lze držet v jedné ruce a pokličku přidržovat rukou druhou, nebo lze celý zhong držet pouze v jedné ruce, kdy přidržujeme pokličku palcem.

Vyrobeno ve Vietnamu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Konvičky, šálky, misky
Materiál: porcelán
Objem [ml]: 140

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: