Miska Yixing glazura 4,8 cm červená

Kód: 10081101
89 Kč
Skladem (4 ks)

Glazovaný kalíšek z Yixingu je vynikající volbou pro přípravu čaje v čajovém obřadu Gong Fu Cha.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tradiční isingská keramika dostala svůj název po stejnojmenném čínském městě (Yixing), ve kterém se těží hlína bohatá na minerály. Isingské nádobí obsahuje větší množství železa, kaolinu, slídu a křemene.

Doporučujeme neumývat misku čímkoliv jiným než čistou, horkou vodou.

Malý keramický šálek s vnitřní bílou glazurou určeného pro dokonalé poznávání chuťového a aromatického profilu čaje. Nezbytná proprieta v čínském čajovém obřadu Gong Fu Cha. Malá miska určená k popíjení nálevu se nazývá Cha Be. Z nízkého šálku můžete následně čaj vypít a zhodnotit jeho chuť.

Čajový obřad Gong Fu Cha je tradiční čínský čajový rituál, který se zaměřuje na dokonalou přípravu a prezentaci čaje. Gong Fu znamená umění dělat něco dobře, a Cha znamená čaj. Tento obřad se vyznačuje použitím více čajových lístků na menší množství vody než u klasické přípravy.

Zde je zjednodušený postup pro přípravu čaje stylem Gong Fu Cha:

1. Nahřejte nádobí: Zahřejte konvičku nebo gaiwan horkou vodou a následně ji vylejte. Tím se čajové lístky propaří a rozvoní, a voda zůstane teplá.

2. Nasypejte čaj: Do vyhřáté konvičky nasypejte čajové lístky (např. 3 g čaje na 1 dcl vody).

3. Opláchněte lístky: Zalejte čaj vroucí vodou a ihned zlejte (tzv. oplach). Tím probudíte čajové lístky.

4. První nálev: Znovu zalijte čaj horkou vodou a nechte luhovat (cca 30-60 sekund).

5. Opakujte luhování: Čajové lístky zalijte znovu a znovu (2-8 krát) s kratší dobou luhování.

6. Slévejte do šálků: Čaj nalévejte do šálků krouživým pohybem ve směru hodinových ručiček.

Tímto způsobem si můžete vychutnat čerstvý nálev a postupně objevovat různé chuťové vrstvy čaje. Každý nálev bude jiný a zajímavý.

Doplňkové parametry

Kategorie: Konvičky, šálky, misky
Barva: Bílá
Materiál: Keramika
Průměr [cm]: 4.8
Výška [cm]: 2.7
Země původu: Čína

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: