Japonský zelený čaj Hojicha Uji 50 g

Kód: 10079700
100 Kč
Skladem (1 ks)

Japonský pražený zelený čaj s oříškovou chutí Hojicha Uji 50 g

Detailní informace

Detailní popis produktu

Hojicha se překládá jako pražený čaj a výchozí surovinou je obvykle čaj Bancha. Vznik čaje se nejčastěji datuje do 20. let 20. století, kdy byly v japonském Kjótu čajové lístky poprvé takto upraženy. Záměrem bylo zpracovat i ty lístky a větvičky, které zůstali po zpracování čajů vyšších sort.

Pražení se zasazuje o vznik výraznějšího chuťového profilu a odstranění svíravosti, která je typická např. pro čaje typu Sencha. V Japonsku se čaj krátce po zavedení stal velmi oblíbeným a často je doporučován k popíjení při jídle nebo v průběhu celého dne, což je dáno také velmi nízkým obsahem kofeinu. V chuti připomíná kváskový chléb nebo pražené ořechy a je tak mezi japonskými čaji netradičním chuťovým zážitkem.

Doporučená příprava čaje v konvičce 0,6 l:

první nálev

  • do konvičky nasypte 1 - 1,5 lžíce čaje, aby dno bylo zhruba pokryté
  • zalijte převařenou vodou o teplotě 80°C
  • nechte louhovat přibližně 3 minuty

druhý nálev

  • zalijte převařenou vodou o teplotě 85-90°C
  • nechte louhovat přibližně 3 minuty

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou vyhovovat nejvíce.

Doplňkové parametry

Kategorie: Zelené
Druh: Zelený čaj
Hmotnost [g]: 50
Skupina dárku: Čaje
Země původu: Japonsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: